Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

April en mei: Het spoelen van ijzerdraad

Het voorjaar is begonnen en de zomer staat alweer voor de deur! Dat betekent dat telers in het Westland voor wat betreft aardbeien de grote voorjaarspluk nu krijgen. Momenteel telen de tomaten, komkommer en paprikatelers zowat het hele jaar rond. Na 2 a 3 plukken wordt de totale plant verwijderd, en worden er nieuwe stekken gepoot. Al met al een hele drukke tijd voor de telers, maar ook voor van Rooy & Co!

Gewasdraad in kassen

De maanden april en mei staan bij ons in het teken van het spoelen van ijzerdraad. Wij spoelen dit op bepaalde lengtes zodat onze afnemers geen afval of reststukken overhouden. In kassen waar groenten worden geteeld, is het belangrijk om het gewas op de goede werkhoogte te laten groeien en om jonge plantjes sneller aan het draad te kunnen vastmaken. Als er een nieuwe teelt begint, wordt het gewasdraad aan de spanwartels bevestigd en horizontaal in de kas gespannen. Het is van groot belang dat dit goed gebeurt, anders is het mogelijk dat de draad breekt en dat kan negatieve gevolgen hebben voor het gewas. Informeer naar onze handleiding voor de montage. 

Soorten gewasdraad

Er bestaan verschillende soorten draad, in verschillende diktes en materialen. Wij onderscheiden twee soorten: gegalvaniseerd draad en een crapaldraad. Gegalvaniseerd draad is een verzinkte draad en heeft een treksterkte van ongeveer 450 kilo bij een diameter van 3,40 millimeter. Crapaldraad is ook een verzinkte draad, maar met een legering van 5% aluminium. Dit product is harder dan gegalvaniseerd draad en heeft een langere levensduur en hogere treksterkte. Bij een diameter van 3,15 millimeter is de treksterkte ongeveer 590 kilo.

Kassen als turnkey product

Vooral de kassenbouwers nemen in deze tijd veel draad bij ons af. Zij exporteren complete kassen/warenhuizen over de hele wereld. Deze kassen worden geleverd met beregening- en beluchtingsinstallaties, scherminstallaties en gewasdraden waaraan het groeiende gewas omhoog kan groeien. Vooral de tomaten en paprikateelt vraagt om ons ijzerdraad, maar uiteraard ook andere gewassen.

Nieuwsgierig naar onze producten? Neem contact met ons op en maak een vrijblijvende afspraak. Wij staan u graag te woord!

Terug naar overzicht