Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Blijf op de hoogte met onze blogposts

14 nov 2022

Industriële roosters

Bij Van Rooy kunt u terecht voor al uw industriële roosters. Bekijk de opties in onze webshop of vraag een offerte aan.

10 mei 2022

Wat is gedrukt geweven gaas en waar gebruik je het voor?

Gedrukt geweven gaas is één van de specialistische typen gaas die we bij Van Rooy & Co verkopen. Gedrukt geweven gaas heeft op de kruispunten van de draden een stans, waardoor de draden in 1 vlak komen te liggen. Door het weven lopen de draden om en om onder en boven de kruisdraden langs; het materiaal is daardoor onverwoestbaar. De toepassingen zijn legio, we leggen er hier een aantal uit.

26 apr 2022

De veelzijdigheid van stalen staven voor de tuinbouw

Voor de tuinbouwbranche fabriceren we bij Van Rooy & Co stalen staven en leveren we diverse soorten ijzerdraad voor onder andere het ondersteunen van het gewas, het ophangen van teeltgoten, verlichting en het bevestigen van scherminstallaties. Een veelvoud aan toepassingen dus! In deze blog gaan we in op massief ijzeren staven en de toepassingen hiervan in de tuinbouw en kassenbouw.

7 apr 2022

Waarom de Gripple Plus?

Traditionele draad verbind- en spantechnieken voor de agrarische sector zijn bewerkelijk en kosten veel tijd. Wat nu als dit veel sneller en efficiënter kan? Met de Gripple Plus klaart u de klus binnen enkele seconden.

14 mrt 2022

Marktontwikkeling staalproducten, maart 2022

Geachte heer/mevrouw, Vol ongeloof hebben wij de afgelopen weken gekeken naar de geëscaleerde situatie in Oekraïne. De humanitaire impact is enorm en stemt ons allen verdrietig. De situatie zorgt op dit moment voor een onrustige en nerveuze staalmarkt.

3 jan 2022

Hoe werkt Mesh bij zeefgaas?

Regelmatig krijgen we van onze klanten de vraag ‘wat houdt Mesh in, hoe werkt dat?’. Een begrijpelijke vraag, want de maaswijdte van de mazen van zeefgaas kan op verschillende manieren worden weergegeven. Dit kan zijn in micron, maar ook in Mesh. In deze blog leggen we u uit wat ‘Mesh’ inhoudt en vertellen we iets over ons assortiment zeefgaas.

10 dec 2021

Makkelijk draad afrollen in de tuinbouwkas met onze afdraaihaspels

Wilt u gewasdraad ophangen in uw kas, dan gaat hier veel tijd inzitten. Voor het afrollen van ringen draad in de glazen tuinbouwkas zijn onze afdraaihaspels de ideale oplossing. Omdat het systeem 2 of zelfs 4 lagen heeft, gaat het proces dubbel zo efficiënt; zo kunt u in een enkele ‘run’ aan weerszijden van een pad een draad spannen. We leggen u graag uit hoe u draden voortaan nog makkelijker afrolt.

17 nov 2021

Dubbelstaafmatten: 2x zo sterke tuinafrastering

Zoekt u een ijzersterke tuinafrastering met een strakke look, die mooi wegvalt in uw tuin of sportveld? Dan hebben we een suggestie voor u: dubbelstaafmatten. De dubbele horizontale draad van 8 mm maakt deze tuinafrastering ijzersterk. Daarnaast is het een heel voordelig hekwerk, zeker gezien de sterkte en kwaliteit. In deze blog nog meer voordelen van dit uiterst populaire tuingaas.

22 okt 2021

Looproosters aanschaffen? Hier moet u op letten

Als u op zoek bent naar looproosters, ook wel persroosters genoemd, komt u al snel twee soorten materiaal tegen: Roestvast Staal (RVS) en verzinkt staal (gegalvaniseerde looproosters). Welk materiaal is het meest geschikt voor u? En waar moet u nog meer opletten bij het kopen van looproosters? In deze blog vertellen we u daar graag meer over.

8 okt 2021

Zo vervang je zelf je gaashekwerk

Is je gaashekwerk aan vervanging toe? Misschien is het oud of verroest, is het beschadigd geraakt, of is de omheining niet stevig of niet hoog genoeg. Je wilt het harmonicagaas hekwerk dus vervangen. We leggen je in deze blog uit hoe je dat het beste kunt aanpakken!

3 aug 2021

De perfecte papegaaienvolière maken met gaas

Maak zelf een verblijf voor je papegaai, met behulp van metaalgaas. Hoe je dat doet en welk gaas het beste geschikt is voor een papegaaienvolière, dat lees je hier! Ook geven we u een stappenplan, waarmee u zelf dé ideale grote papegaaienkooi maakt.

2 aug 2021

Metaalgaas inzetten bij filtratie: de toepassingen

Om stoffen van elkaar te scheiden (separatie) is filteren of zeven, ook wel filtratie genoemd één van de meest gebruikte manieren. Vaak wordt hier onder andere geweven gaas voor gebruikt. Wat zijn hiervoor de mogelijkheden en toepassingen? We zetten het hier kort voor u uiteen en we u productoverzicht voor gebruik bij filtratie.

26 jul 2021

Zelf een hor maken met ons horrengaas: zo doet u dat!

Het is weer volop muggentijd, wat zorgt voor een hoop irritatie. Dus een hor is dan een goede oplossing. Wilt u een hor maken voor uw raam- of deurkozijn? We leggen u uit hoe u te werk kunt gaan en welke soorten horrengaas u het beste kunt gebruiken. We gaan in deze blog uit van een scharnierende vaste hor, als opbouw op het kozijn (op de dag).

8 jul 2021

Boomkorven maken? Met onze tips kunt u zo aan de slag!

Hoe kunt u bomen het beste beschermen tegen bijvoorbeeld maaischade of vraatschade? Met een boomkorf! Die kunt u kant-en-klaar vinden, of zelf maken van bijvoorbeeld gaas. Hoe maak je een boomkorf van strekmetaal of ander gaas? En hoe monteer je deze op een handige manier? We geven u een aantal tips waarmee u zo aan de slag kunt!

24 jun 2021

Modellen bouwen? Dit is het gaas dat je nodig hebt.

Bent u actief in de modelbouw, als hobbyist of professioneel? Een soepel, buigbaar én stevig gaas zorgt voor een stevig ontwerp dat goed in model te brengen is. We leggen u uit welke gaassoorten het meest geschikt zijn om modellen mee te bouwen.

16 jun 2021

Nooit meer last van draadbreuk! Gewasdraden bevestigen doe je zo.

Bij nieuwe teelten of nieuw- of verbouw van een kas is het afspannen van de gewasdraden en de bevestiging aan de draadboog een cruciaal punt. Dit bevestigingspunt blijkt door de grote krachten die hierop komen te staan gevoelig voor draadbreuk. Om kasbouwers te ondersteunen in hun werk en hun leven makkelijker te maken, heeft Van Rooy & Co een speciale innovatie ontwikkeld: de ADKR draadboogbevestiging.

20 mei 2021

Stalen staven voor de industrie

Bij Van Rooy verkopen we niet alleen staaldraad op rol. Ook het knippen en richten op staven is al van oudsher een belangrijk onderdeel binnen het productgamma van Van Rooy & Co. Onze massieve ronde staven zijn van gecertificeerde A-kwaliteit en makkelijk bewerkbaar. Ontdek ons assortiment van hard rondstaal/ stafstaal tot en met zachte stalen staven. In deze blog vertellen we u graag meer!

12 mrt 2021

Staalkabel nodig? Dit is wat u moet weten

Zoekt u een staalkabel, ook wel gevlochten staaldraad of staaldraadkabel? Hierin zijn uiteenlopende mogelijkheden, afhankelijk van de gewenste toepassing. In deze blog leggen we u uit welke soorten en materialen stalen kabels er bestaan, mogelijke toepassingen en waar u op moet letten bij het kopen van een staalkabel.

12 feb 2021

Hek beveiligen met overklimbeveiliging? Dit zijn de mogelijkheden!

Wilt u het hekwerk van uw woning of bedrijfsterrein extra beveiligen tegen inbrekers, bijvoorbeeld met overklim beveiliging? Een goede zet, want de eerste fysieke barrière is en blijft belangrijk om indringers af te schrikken en mogelijk zelfs tijdig in te grijpen. Dit zijn de mogelijkheden voor overklimbeveiliging!

21 jan 2021

PRIJSVERHOGING DRAADPRODUCTEN JANUARI 2021

Graag willen wij u informeren over het volgende. Wellicht heeft u al kennis genomen van de huidige situatie in de staalwereld. De afgelopen maand zijn de prijzen voor alle soorten staaldraad begonnen aan een stijgende lijn, dit bleek helaas niet van tijdelijke aard te zijn. De afgelopen 3 weken zijn de prijsstijgingen ingrijpend gestegen en de vooruitzichten zijn somber, dit is een gevolg van een aantal factoren; beperkte arbeidscapaciteit door de situatie omtrent het Corona-virus, gestegen transportkosten (met name zeevracht), tekort aan schroot en een sterk toegenomen vraag. Daarbij lopen ook de levertijden vanuit de diverse fabrieken in rap tempo op.

11 jan 2021

Nieuwe omkasting voor uw radiator? Dit zijn de mogelijkheden!

Wilt u uw verwarming wegwerken met een stalen rooster als radiatorombouw? Een mooie en relatief voordelige oplossing. Met bijvoorbeeld een klaverbladpatroon gaat u voor een echte retro look. Zo tovert u iets lelijks om tot een ware eyecatcher, die ook nog eens multifunctioneel is. We laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn voor een stalen radiator omkasting!

18 dec 2020

Wanneer heb je zwaar schapengaas nodig?

Schapengaas of ook wel tralie vlechtwerk genoemd, is een relatief voordelige gaassoort van gevlochten staaldraad. U kunt schapengaas gebruiken voor afrasteringen voor allerlei kleinvee, niet alleen schapen maar denk bijvoorbeeld ook aan geiten, alpaca's en grote honden. Bij Van Rooy bieden we van dit type gaas twee soorten uit eigen fabriek: licht en zwaar. Maar wanneer heeft u aan de lichte variant voldoende en wanneer kiest u voor zwaar schapengaas?

19 nov 2020

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stalen tuinpoort

Na een tijdje wikken en wegen en opties bekijken bent u eruit. Het wordt een degelijke, stalen tuinpoort als entree in uw voor- of achtertuin. Of voor beiden. U heeft er misschien zelfs al één op het oog. Maar waar moet u nu eigenlijk allemaal op letten bij het kopen van zo’n stalen buitenpoort? We geven u graag advies.

13 okt 2020

Volièregaas, welke soort moet u kiezen?

U wilt een volière bouwen voor uw siervogels. Nu staat u voor de keuze voor de aankleding van deze binnen- of buitenkooi: welke soort vogelgaas moet u kiezen? Als het gaat om volièregaas heeft Van Rooy diverse opties, om ervoor te zorgen dat uw vogels niet uit hun volière kunnen breken.

7 sep 2020

Stalen traptreden: welke kunt u het beste kopen?

Van Rooy & Co heeft als staal- en metaalspecialist diverse ISO-gecertificeerde stalen traptreden beschikbaar, zowel glad als antislip. Bent u dus op zoek naar een buitentrap voor uw bedrijfspand of een vluchttrap voor uw woning? Maak gebruik van onze industriële traptreden, gegalvaniseerd voor maximale levensduur. Wat zijn de eigenschappen van onze stalen traptreden en welke kunt u het beste kopen? We leggen het hier voor u uit.

3 aug 2020

Populairste perforaties bij geperforeerde platen

Van Rooy & Co levert diverse typen perforaties in verschillende materialen, zoals staal, rvs, aluminium, verzinkt sendzimir, en messing. Vrijwel alle geperforeerde platen hebben wij op voorraad en al onze producten zijn ISO gecertificeerd.

10 jun 2020

De verschillende toepassingen en uitvoeringen van strekmetaal

Misschien bent u nog niet zo bekend met de term 'strekmetaal'. Strekmetaal is namelijk een bijzonder materiaal en wordt ook wel getrokken gaas genoemd. Wij hebben de belangrijkste voordelen, soorten en toepassingen onder elkaar gezet. Lees verder.

25 mei 2020

Dit heeft u nodig om een gaashekwerk op te zetten

Een gaashekwerk is een goede oplossing om uw terrein, tuin of erf af te schermen. U wilt natuurlijk dat uw gaashekwerk jarenlang netjes blijft. Daarom moet u voor materiaal van hoogwaardige kwaliteit kiezen, zoals verzinkt en gecoat staal. Lees meer over het bestellen van de onderdelen voor een gaashekwerk en over het plaatsen van een dubbestaafmat gaashekwerk.

20 apr 2020

Welke soorten gaas kun je het beste gebruiken voor in de tuin?

Er zijn verschillende soorten gaas met diverse eigenschappen en geschikt voor verschillende toepassingen. Sommigen zijn beter om een hekwerk mee op te zetten, anderen om er een ren mee te maken of voor de ondersteuning en bescherming van plantengroei. Lees dit blog als u meer wilt weten over tuingaas, kippengaas of harmonicagaas.

17 mrt 2020

Maatregelen met betrekking tot het Corona virus

Door de aangekondige maatregelen van de regering i.v.m het Corona virus en de adviezen van het RIVM treffen wij als Van Rooy & Co bepaalde maatregelen. Lees hier wat dit voor u zal betekenen.

3 dec 2019

Draadbevestigingen

Nieuwe bevestigingen van ijzerdraad.

2 sep 2016

Wij starten met bloggen: doen jullie mee?

Bij Van Rooy & Co hebben we onlangs besloten om te gaan bloggen. We willen namelijk laten zien wat er allemaal mogelijk is met onze producten. En wie kunnen we daarvoor beter vragen dan onze klanten? Want voor hen doen we het uiteindelijk: tevreden klanten die onze materialen gebruiken voor mooie, vernieuwende of interessante toepassingen. Daarom laten we je de komende tijd kennis maken met onze klanten. Waarvoor gebruiken zij onze producten zoal?

21 okt 2016

Hofbogen in Rotterdam: hekwerk van Van Rooy & Co

Wie regelmatig in Rotterdam komt, kent het project De Hofbogen ongetwijfeld. Het voormalige spoorviaduct, dat door het centrum van de stad loopt, heeft vandaag de dag een heel ander doeleinde.

23 mei 2017

Van Rooy & Co bestaat 80 jaar!

In 1937 begon Van Rooy & Co gaas- en draadproducten B.V. in Het Oude Noorden van Rotterdam met de handel en fabricage van draad en gaas. Na de Tweede Wereldoorlog werd ons bedrijf een begrip in het leveren van draadnagels en gaas. Vandaag de dag leveren wij veel gewasdraden en eigen ontwikkelde bevestigingen.

23 mei 2017

April en mei: Het spoelen van ijzerdraad

Het voorjaar is begonnen en de zomer staat alweer voor de deur! Dat betekent dat telers in het Westland voor wat betreft aardbeien de grote voorjaarspluk nu krijgen. Momenteel telen de tomaten, komkommer en paprikatelers zowat het hele jaar rond. Na 2 a 3 plukken wordt de totale plant verwijderd, en worden er nieuwe stekken gepoot. Al met al een hele drukke tijd voor de telers, maar ook voor van Rooy & Co!

22 dec 2017

Hoogtepunten van 2017 en plannen voor 2018 voor Van Rooy & Co

In deze feestelijke decembermaand staan we samen met u graag stil bij de hoogtepunten uit het afgelopen jaar en blikken we vooruit naar wat het nieuwe jaar voor ons in petto heeft. Daarnaast wensen we u uiteraard prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!