Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nooit meer last van draadbreuk! Gewasdraden bevestigen doe je zo.

Bij nieuwe teelten of nieuw- of verbouw van een kas is het installeren van de gewasdraden en de bevestiging daarvan aan de draadboog cruciaal. Dit bevestigingspunt blijkt door de grote krachten die hierop komen te staan gevoelig voor draadbreuk. Om kasbouwers te ondersteunen in hun werk en hun leven makkelijker te maken, heeft Van Rooy & Co een speciale innovatie ontwikkeld: de ADKR draadboogbevestiging.

Wat is de ADKR draadboogbevestiging voor gewasdraden?

De ADKR draadboogbevestiging van Van Rooy & Co is een systeem bestaand uit 2 spanners open huis (M12) met een aan-gemonteerde puntkous, 2 staaldraadklemmen M16 (t.b.v. een draadboog 12-14 mm) of 2 staaldraadklemmen M19 (t.b.v. een draadboog 16 mm) en 4 staaldraadklemmen M6. 

Dankzij de constructie met de spanwartels, worden de krachten exact in het hart van de draadboog overgebracht. 

De draadboog-bevestigings-set is geschikt voor alle soorten groententeelt.

Hoe maak ik de draadboogbevestiging vast?

  1. Klem staaldraadklem M16/M19 en spanwartel met aan-gemonteerde puntkous aan beide zijden van de kas aan de draadboog
  2. Haal de draad door de puntkous
  3. Wartel de draad met 5 of 6 slagen. let op: zorg dat u geen scherpe draaien maakt!
  4. Maak de draad stevig vast met 2 staaldraadklemmen M6

Hoe voorkom ik draadbreuk in mijn kas?

De meest gemaakte fout bij gewasdraden-montage is dat de draad te strak getrokken wordt. Belangrijk is dat de draad tussen de spanten minimaal 20 cm en bij tomaten minimaal 25 cm doorhang heeft. Op die manier wordt de trekkracht op de draad niet iedere keer doorgegeven naar het volgende vak, maar wordt afgevloeid op het spant. 
Een andere oorzaak was dat de draad te strak om de einddraadboog gedraaid wordt, dit behoort nu met het ADKR-systeem tot de verleden tijd.

Geïnteresseerd in ADKR draadboogbevestiging?

Bestel de ADKR draadboogbevestiging hier. Wilt u meer weten over dit bevestigingssysteem en hoe u dit het beste kunt toepassen in uw kas? Neem dan gerust contact met ons op. 

Terug naar overzicht