Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

De verschillende toepassingen en uitvoeringen van strekmetaal

Misschien bent u nog niet zo bekend met de term 'strekmetaal'. Strekmetaal is namelijk een bijzonder materiaal en wordt ook wel getrokken gaas genoemd. Als u weet dat het bijvoorbeeld wordt gebruikt als open haard scherm, voor boomkorven of verwerkt wordt in speakers, kunt u er vast wel een voorstelling bij maken. In deze blog hebben wij de belangrijkste voordelen, soorten en toepassingen voor u onder elkaar gezet. Een soort overzicht: dit is alles wat u over strekmetaal moet weten.

Wat is strekmetaal?

Belangrijk om te weten: strekmetaal is nooit gelast of gevlochten, maar bestaat uit één rol of rooster. Ook hierdoor is dit materiaal veel sterker dan standaard gaas, omdat het niet uit verschillende gelaste stukken bestaat. Door strekmetaal te rekken en knippen, worden er bepaalde openingen gecreëerd in de vorm van ruiten, vierkanten of rondjes. De dammen die rond de ontstane mazen lopen zijn enigszins gekanteld, waardoor het materiaal uitermate anti-slip wordt. 

Voordelen strekmetaal

Het grootste voordeel van strekmetaal is dat het heel sterk materiaal is, dit komt omdat het één plaat is en dus zijn lasnaden niet van toepassing. Ook is het een relatief licht materiaal en dit komt doordat het materiaal wordt uitgerekt. Andere voordelen van strekmetaal? Dit materiaal is luchtdoorlatend, duurzaam en flexibel.

Soorten strekmetaal

In ons assortiment hebben we verschillende soorten strekmetaal die u kunt bestellen, zoals:

Toepassingen van strekmetaal

Strekmetaal wordt voor verschillende doeleinden gebruikt, namelijk voor:

  • hekwerken, balustrades en (loop)roosters
  • gevels, plafonds, wanden, vloeren en omheiningen
  • verschillende toepassingen binnen de (beton)bouw en automotive industrie
  • huishoudelijke apparaten
  • als antislip-ondergrond
  • als inbraakwerend materiaal, door iets ermee af te schermen. Met name het strekmetaal met maas 62 x 24 mm en dam/dikte 3,6 x 3 mm is bij uitstek geschikt als inbraakwerende mat, omdat de bek van een betonschaar niet in de maas te steken is.

Wilt u strekmetaal kopen?

Kies het type strekmetaal dat u nodig heeft. Heeft u een vraag tijdens het bestellen of wilt u strekmetaal op maat laten maken? Neem dan direct contact met ons op. Wij helpen u bij het kiezen van het juiste gerekte metaalgaas en kunnen u ook vertellen aan welke certificeringen onze producten voldoen.

Terug naar overzicht