Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Looproosters aanschaffen? Hier moet u op letten

Als u op zoek bent naar looproosters, ook wel persroosters genoemd, komt u al snel twee soorten materiaal tegen: Roestvast Staal (RVS) en verzinkt staal (gegalvaniseerde looproosters). Welk materiaal is het meest geschikt voor u? En waar moet u nog meer opletten bij het kopen van looproosters? In deze blog vertellen we u daar graag meer over. 

Waarvoor kunt looproosters inzetten?

Vloerroosters worden ingezet als open draagvloeren voor buiten- en industriële toepassingen. Denk daarbij aan stalen vluchttrappen, bordessen of schoonlooproosters. Maar ook aan de scheepvaart:  aan boord met regen en wind zijn dichte vloeren en trappen spekglad en waterig en zijn roosters vaak een betere en veiligere oplossing. 

Wanneer kiest u voor looproosters van Roestvast Staal?

Wanneer er hoge eisen aan corrosiebestendigheid, levensduur en/of hygiëne worden gesteld, kiest u voor looproosters van RVS. Dat geldt bijvoorbeeld voor:

  • De foodsector. Omdat bacteriën en vuil zich minder snel aan RVS hechten, is het materiaal zeer geschikt voor industrieën waar de hygiëne-eisen heel hoog zijn. 
  • De chemische sector. In erg zure of zoute omstandigheden zorgen de eigenschappen van RVS ervoor dat persroosters langer meegaan en corrosie wordt tegengegaan. 

RVS looproosters zijn geen voorraadartikelen. Deze maken we altijd op bestelling op maat. De levertijd is enkele weken.

Wanneer kiest u voor gegalvaniseerde looproosters?

In de meeste gevallen kiest u voor verzinkte roosters. Deze roosters zijn betaalbaar en geschikt voor de meeste buitenomstandigheden. Bovendien kunt u standaardmaten gewoon uit voorraad krijgen.

  • De 25/2 of 30/2 persroosters zijn geschikt voor loopbelasting. 
  • Wordt de belasting hoger, met heftrucks of zwaar verkeer, dan wordt aan de hand van de overspanning berekend hoe zwaar de draagstaven moeten worden. Tot draagstaven 100/5 toe.
  • ISO-gecertificeerde kwaliteit. 

Ook de gegalvaniseerde looproosters kunnen wij voor u op speciale maten maken. 

Waar moet u nog meer op letten bij het kopen van looproosters?

Naast de keuze tussen Roestvast Staal of gegalvaniseerde looproosters, is het bij de aanschaf van persroosters belangrijk om op onderstaande twee punten te letten:

  • De sterkte van de looproosters. Wat is de toelaatbare belasting? Wat is de overspanningsrichting? Hoe hoog mogen ze zijn?
  • De omstandigheden waarin u de looproosters gebruikt. Zijn dit hele gladde of vette omstandigheden? Dan adviseren wij u om voor een anti-slipuitvoering te gaan. 

Uw ideale looprooster!

Twijfelt u nog of u looproosters van RVS nodig heeft of juist gegalvaniseerde looproosters? Of heeft u andere vragen over de roosters? We geven u graag advies. Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht