Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een stalen tuinpoort

Na een tijdje wikken en wegen en opties bekijken bent u eruit. Het wordt een degelijke, stalen tuinpoort als entree in uw voor- of achtertuin. Of voor beiden. U heeft er misschien zelfs al één op het oog. Maar waar moet u nu eigenlijk allemaal op letten bij het kopen van  zo’n stalen buitenpoort? We geven u graag advies.

Enkele of dubbele stalen tuinpoort?

Weet u al of u een enkele of een dubbele tuinpoort wilt? Is een ruime doorgang belangrijk voor u, of is er alleen een toegangsdeur nodig? In het laatste geval zou een enkele poort prima zijn. Enkele poorten zijn er in 100 cm of 125 cm breed. Voor de uitstraling aan de voorzijde wordt vaker gekozen voor een dubbele poort, maar voor een tuinpad is een eenvoudig poortje ook prima. Het is maar net waar u naar op zoek bent. Denk ook even aan de hoogte, standaard zijn er poorten van 80 cm, 100 cm, 120 cm, 140 cm, 160 cm, 180 cm en 200 cm hoog. 

Draairichting van de stalen tuinpoort

Heeft u er al over nagedacht welke kant de poort op moet draaien? De draairichting van de stalen tuindeur is te kiezen tijdens de montage; de scharnieren zijn zowel links als rechts te monteren. Tenzij het een op maat gemaakte sierpoort is, dan moet het voor de productie duidelijk zijn. Wilt u makkelijk de tuin kunnen verlaten, als onderdeel van de vluchtroute? Dan moet de poort naar buiten opendraaien. Gaat het erom dat uw kind of uw hond niet zomaar naar buiten kan? Dan is een draairichting naar binnen toe aan te raden.

Uw stalen tuinpoort op maat: wat heeft u nodig?

Als u uw eigen stalen tuinpoort op maat wilt installeren, dan moet u een aantal keuzes maken. De belangrijkste zijn de breedte en de hoogte. Enkele poorten worden geleverd met draaipaal en vangpaal. Deze gaan ca 80 cm de grond in en moeten aangestort worden met beton. De dubbele poorten worden geleverd met 2 draaipalen. Deze geven uw hekwerk de benodigde stevigheid. Denk goed na op welke plek de poort moet komen. En heeft u al nagedacht over accessoires voor uw stalen tuinpoort? Zaken waar u rekening mee moet houden:


Vind uw ideale tuinpoort!

Hierboven hebben we u enkele tips gegeven waar u op moet letten als u zelf uw stalen tuinpoort installeert. Heeft u nog hulp nodig met het uitzoeken van de ideale tuinpoort? We adviseren u dus graag. Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht