Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Welke soorten gaas kun je het beste gebruiken voor in de tuin?

Er zijn verschillende soorten gaas met diverse eigenschappen en geschikt voor verschillende toepassingen. Sommigen zijn beter om een hekwerk mee op te zetten, anderen om er een ren mee te maken of voor de ondersteuning en bescherming van plantengroei. Lees dit blog als u meer wilt weten over tuingaas, konijnengaas, kippengaas of harmonicagaas.

Tuingaas valt niet op in de tuin

Als u wilt voorkomen dat uw kinderen of dieren op sommige delen van uw achtertuin of stuk grond kunnen komen, kunt u tuingaas gebruiken om bepaalde plaatsen af te zetten. Ook is tuingaas perfect om een nieuw aangelegd bloemperkje te beschermen. Tuingaas is te verkrijgen in verschillende hoogtes en meestal wordt deze in het groen besteld, zodat deze mooi wegvalt tussen de planten en struiken. 

Eigenschappen: vierkante of rechthoekige mazen, dik, stevig en camouflerend

Gepuntlast gaas

U kunt het beste gepuntlast gaas met een maaswijdte van 6mm tot 8mm gebruiken om ongedierte, zoals muizen, te weren. Voor het bouwen van een dierenverblijf kunt u weer beter gepuntlast gaas met een maaswijdte van 12mm, 19mm of 25mm gebruiken. Deze zijn namelijk uiterst geschikt als volièregaas. Die met een maaswijdte van 19mm en 25mm kunt u het beste inzetten voor het hok van parkieten of grotere vogels, zoals papegaaien en kakatoe's.

Eigenschappen: alle draden zijn haaks op elkaar gelast, vormen vierkante mazen, te verkrijgen in 6mm tot 50mm in maaswijdte

Met kippengaas snel een afrastering uitrollen

Kippengaas bestaat uit gevlochten metaaldraden, waarmee u een omheining maakt en deze vervolgens met paaltjes en spijkers in de grond zet. Uit kippengaas rolt u snel een hele afrastering. U kunt kippengaas ook gebruiken om uw kippen of andere huisdieren te beschermen tegen giftige tuinplanten. U kunt kippengaas ingraven om ervoor te zorgen dat er geen konijnen onderdoor kunnen graven. U moet het gaas dan minimaal 30cm onder de grond graven en het liefst ook nog vastzetten met een horizontaal stuk. 

Eigenschappen: zeshoekige mazen, gaat lang mee, flexibel, RVS, groen geplastificeerd of verzinkt

Harmonicagaas voor klimplanten

Als u klimplanten heeft, kunt u het beste harmonicagaas gebruiken om deze hier tegenaan te laten groeien. Harmonicagaas kunt u namelijk makkelijk tegen een hek of schutting plaatsen en planten kunnen zich dan door de mazen heen binden. Harmonicagaas kan ook worden gebruikt voor een omheining van uw tuin of speelplaats.

Eigenschappen: kan goed worden opgespannen, stevig, groen verzinkt of verzinkt

Online verschillende soorten gaas bestellen

Wilt u tuingaas, kippengaasharmonicagaas of gepuntlast gaas aanschaffen? Bestel uw gaas makkelijk en snel via onze webshop! Als het om een groot stuk gaas gaat, dan kunt u ook altijd eerst een offerte aanvragen of advies inwinnen. Neem gerust contact op, want wij denken graag mee over uw nieuwe omheining of gaashekwerk.

Terug naar overzicht