Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Hofbogen in Rotterdam: hekwerk van Van Rooy & Co

Wie regelmatig in Rotterdam komt, kent het project De Hofbogen ongetwijfeld. Het voormalige spoorviaduct, dat door het centrum van de stad loopt, heeft vandaag de dag een heel ander doeleinde.

Innovatieve plek met rijk verleden

Vroeger werd het spoorviaduct gebruikt om reizigers van het Hofpleinstation naar Scheveningen en Den Haag te brengen. De Hofbogen waren ook toen al een chique plek: De rijke elite uit Den Haag kwam hier heen voor een avondje uit in Rotterdam. Vandaag de dag is het een innovatief ontwikkelingsgebied. Zelfs de Lonely Planet gids riep Station Hofplein onlangs uit tot mooiste bezienswaardigheid van Rotterdam!

Onder De Hofbogen zijn tegenwoordig veel kleine winkels en horecagelegenheden gevestigd. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat de Gemeente Rotterdam bovenop stadstuinen heeft aangelegd. Aan het einde van deze Hofbogen, waar het oude viaduct stopt, staat een groot hek van wel vier meter hoog.

Bijzonder hekwerk

Bij Van Rooy & co zijn we trots te kunnen melden dat wij dit hekwerk niet alleen hebben geleverd, maar ook nog eens hebben voorzien van speciale eyecatcher. In het hek van gepuntlast gaas staat namelijk ‘Station Hofplein’ geborduurd.

Voor deze bewerking is gebruik gemaakt van Lace Fence Gaas in combinatie met door ons vervaardigde constructiedelen. Zoals je op de foto’s goed kunt zien is dit op een heel kunstige manier in elkaar vervlochten. Het gevlochten ijzerdraad vervangt op die plekken het gepuntlast gaas, wat zorgt voor een subtiele maar duidelijk leesbare tekst. Wie goed kijkt, ziet dat er zelfs nog een motief in de letters is verwerkt. Dit is gerealiseerd door het ijzerdraad met een andere methode in het hek te verwerken.  

Nieuwsgierig naar meer van ons werk? Of bent u op zoek naar een gelijksoortig hekwerk? Neem dan contact met ons op!

De foto's van dit project zijn gemaakt door Anna Ciolina.

Terug naar overzicht