Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Industriële roosters

Industriële roosters worden niet enkel in de scheepsvaart en petrochemie gebruikt. Deze rvs-vloerroosters of roostertraptreden komen voor in veel verschillende branches. Zo vindt u ze ook in kelders en op vele andere plekken. Er zijn verschillende industriële roosters, allen met zijn eigen kenmerken. Zo zijn er offshoreroosters, deze worden veelal op schepen en booreilanden gebruikt. Zwaarlastroosters komen veel terug in garages, bij vrachtverkeer, spoorwegovergangen en meer plaatsen waar een extra stevig industrieel rooster nodig is.

Maar niet alleen offshore en in de vervoersbranche worden industriële roosters gebruikt. De plekken waar ze gebruikt worden zijn zeer divers. Zo vindt u schoonlooproosters voor de deur en roostervloeren tussen verdiepingen in. Bij Van Rooy kunt u terecht voor al uw industriële roosters.

Verschillende soorten industriële roosters

Maar hoe weet u nou welk rooster u moet hebben met zoveel verschillende toepassingen en soorten industriële roosters? Dit hangt samen met de overspanning en de gebruiksbelasting. Weet u niet zeker hoe sterk uw rooster moet zijn? Hier hebben we tabellen voor en kunnen we u zeker mee verder helpen. Bel ons op +31 (0)10 298 1616, dan helpen onze verkopers je verder.

Industriële roosters halen hun stevigheid uit draagstaven en vulstaven. Dit maakt dat ze sterker en stabieler de ene richting op zijn dan de andere. Denk na in welke richting het rooster het meest gebruikt gaat worden. Dit is de overspanningsrichting.

Ook halen industriële roosters hun draagkracht uit de maaswijdte. Hierbij geldt: hoe smaller de maaswijdte, hoe meer draagkracht. Van Rooy werkt met een standard maaswijdte van 30x30mm voor stalen roosters. De draagstaven zijn hierbij 25mm of 30mm hoog en 2 mm dik.

Industriële roosters van Van Rooy

Bij Van Rooy kunt u industriële roosters en rvs-vloerroosters halen in allerlei maten. De maximale maat die we leveren is 1000x6000mm. Als u een industrieel rooster op maat bestelt leveren we die in 5 weken. We leveren onze industriële roosters standaard met de benodigde bevestigingsmiddelen.

Bestel uw rvs-vloerroosters en industriële roosters bij Van Rooy

Is van Rooy de leverancier voor uw industriële roosters en rvs-vloerroosters? Bekijk het aanbod op onze website. Of bel ons op voor meer informatie: +31 (0)10 298 1616.

Terug naar overzicht