Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Staalkabel nodig? Dit is wat u moet weten

Zoekt u een staalkabel, ook wel omschreven als gevlochten staaldraad of staaldraadkabel? Hierin zijn uiteenlopende mogelijkheden, afhankelijk van de gewenste toepassing. In deze blog leggen we u uit welke soorten en materialen stalen kabels er bestaan, mogelijke toepassingen en waar u op moet letten bij het kopen van een staalkabel. 

Staalkabels op haspel

Onze gevlochten staalkabels zijn verkrijgbaar in diktes tussen de 1 en 8 millimeter. Wij verkopen staalkabels in onze webshop standaard op haspels van 50 meter, en op aanvraag ook op speciale lengtes. Wij bieden de Staalkabel aan in verschillende materiaalsoorten: verzinkt, geplastificeerd als RVS 316. Elk van deze materialen biedt zijn eigen voordelen:

Verzinkte staalkabel

Verzinkte staalkabel is erg veelzijdig en wordt daarmee ook het meest gebruikt; het is voordelig en soepel te verwerken. Verzinken gaat corrosie tegen.

Geplastificeerde staalkabel

Dit type kabel bevat een laag plastic, waardoor het staal extra beschermd wordt. Het staaldraad is makkelijk om te verwerken en heeft een gladde oppervlakte.

RVS 316 staalkabel

Dit is een hoogwaardig materiaal dat geschikt is voor zoute of zure milieus; dit materiaal is zeer corrosiebestendig. Daarmee is dit type kabel geschikt voor toepassingen in de scheepvaart en de marine sector. Het staaldraad is iets lastiger te verwerken dan de andere soorten en ook relatief het duurst.

Kenmerken van staalkabels

Een staalkabel bestaat uit staaldraden die zijn gerangschikt volgens een bepaald patroon, waarbij ze standaard om een kern heen gevlochten zijn. Hiervoor zijn veel verschillende constructies mogelijk. Wij hebben in ons assortiment de volgende types:

  • Verzinkt of geplastificeerd: 6 x 12 + 7 TWK. Dit staaldraad heeft een touwkern en een treksterkte van 1470 N/mm2. 
  • RVS: 6 x 7 + 1N.

Toepassingen van staalkabels

Wij verkopen staalkabels aan uiteenlopende industrieën: van de scheepvaart, tot de agricultuursector en voor (hijs/laad-)kranen. Staaldraad kabels zijn daarnaast onder andere geschikt voor de volgende toepassingen:

  • Voor het trekken van gewaslijnen
  • Voor het maken van scheerlijnen
  • In personenliften
  • Voor mobiele kranen

Voor de verwerking van de kabels hebben wij ook diverse accessoires beschikbaar, zoals kabelklemmen, spanwartels, of andere staaldraadklemmen.

Maatwerk staalkabels

Ook staalkabels op maat laten maken kan bij ons. We knippen de kabels bijvoorbeeld op een speciale lengte, of we voegen aangeperste ogen toe.

Staalkabel kopen bij Van Rooy & Co

Een kabel van staaldraad kopen doet u bij Van Rooy & Co Draadproducten BV. Al sinds 1937 bieden wij uitstekende kwaliteit gecertificeerde staalproducten uit eigen fabriek. Ons vakmanschap is niet te merken in onze prijzen; we zijn hierin een echte groothandel. Dit kan alleen dankzij onze ruime voorraden en nauwe contacten met klanten. Wij bieden u gegarandeerd de beste kwaliteit voor al uw staalkabels! Heeft u vragen of opmerkingen over staalkabels, of wilt u een offerte aanvragen? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht