Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Dubbelstaafmatten: 2x zo sterke tuinafrastering

Zoekt u een ijzersterke tuinafrastering met een strakke look, die mooi wegvalt in uw tuin of sportveld? Dan hebben we een suggestie voor u: dubbelstaafmatten. De dubbele horizontale draad van 8 mm maakt deze tuinafrastering ijzersterk. Daarnaast is het een heel voordelig hekwerk, zeker gezien de sterkte en kwaliteit. In deze blog nog meer voordelen van dit uiterst populaire tuingaas.

Dubbelstaafmat hekwerk: in je eentje te monteren

Een nieuwe uitvinding bij de onderdelen van DSM hekwerk: de zogenaamde ‘D-cap’, 2 oren die verwerkt zitten in de dop. Deze D-caps maken het monteren van het dubbelstaafmat hekwerk eenvoudig: waar u dit voorheen met z’n tweeën moest doen, kan dit nu alleen. U hangt simpelweg het gaaspaneel op aan een ‘oor’ van de paal en u kunt hem daarna direct afbeugelen.

Dubbelstaafmat hekwerk plaatsen: zo doet u dat

Nog een voordeel van dit type hekwerk: het is eenvoudig te plaatsen. Volg dit korte stappenplan en binnen no time heeft u een tuinhek waarmee u tientallen jaren vooruit kunt.

Materialen: ronde hekwerkpalen 60 mm, dubbelstaafmat gaaspanelen, beugels (verzinkt), D-caps en Slotbouten M8x25 met ring en moer.

Gereedschap: waterpas, slaghamer (voor het inslaan van de palen), grondboor, slijptol en lange rolmaat.

 1. Maak een tekening van hoe het hekwerk eruit moet komen te zien met de maatvoeringen.
 2. Koop de juiste materialen: houd hierbij vooral rekening met hoek- en eindpalen i.v.m. de beugels die u nodig heeft.
 3. Boor gaten met de grondboor waar de palen moeten komen; die moeten zo’n 80cm de grond in.
 4. Plaats een eventuele poort.
 5. Plaats de palen waterpas h.o.h. 2570 mm en begin altijd bij de hoekpalen en/of eindpalen. Plaats dan de tussenpalen in lijn (doe dit door te zichten.)
 6. Plaats de D-cap op de palen.
 7. Hang de gaaspanelen aan de oren van de D-caps aan weerszijden. De laatste dubbelstaafmat zaagt u op maat met een slijptol; zorg ervoor dat u vlak na een staande draad slijpt.
 8. Schroef de panelen met de beugels vast aan de palen.

Dubbelstaafmat hekwerk kopen

Geïnteresseerd in een dubbelstaafmat hekwerk? Omdat wij een groothandel zijn bieden we bij Van Rooy aantrekkelijke prijzen. De producteigenschappen:

 • Dubbele horizontale draad 8mm
 • Verticale draden 6 mm
 • Mazen 200 x 50 mm

Bekijk ons productaanbod hier of bel ons voor een persoonlijke offerte op maat!

Terug naar overzicht