Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Uw tuin afrasteren? Zo berekent u hoeveel gaas u moet kopen

Als u uw tuin wilt afrasteren door middel van een tuinhek, dan zijn er diverse soorten gaas om dit netjes mee te kunnen doen. Afhankelijk van uw budget kunt u verschillende soorten gaaswerk kiezen om een tuinhek mee te maken. Het is wel belangrijk om de juiste hoeveelheid gaas te bestellen. Hoe berekent u de juiste hoeveelheid gaas voor uw tuinhek? En wat zijn de opties voor een degelijke tuinafrastering met gaas? Wij leggen het u graag uit.

Welk soort gaas voor een tuinhek?

Voor afrasteringen in de vorm van hekwerk, zijn er opties voor elk budget. Zo kunt u gaan voor chique hekwerk met sierpoorten, of voor een eenvoudiger tuinhek. We gaan in op 2 typen gaas om tuinhekken mee te maken:

  • Harmonicagaas
  • Gepuntlast gaas

Tuinhek met harmonicagaas
Wanneer u kiest voor een hekwerk met harmonicagaas, dan is dit een zeer stevige en duurzame optie. Harmonicagaas heet zo omdat het qua vorm als een harmonica in elkaar grijpt. Dit maakt het gaas stevig en veerkrachtig. Het gaas is degelijk en ideaal voor tuinen. We hebben van dit gaas een optie die verzinkt is, en een variant waar ook een groene plastic coating op is aangebracht. Deze valt mooi weg in uw tuin. Groen geplastificeerd harmonicagaas begint vanaf € 55 voor een rol van 50cm x 25 m.

Tuinhek met gepuntlast gaas

Een ander type gaas om uw tuin mee af te rasteren is de gepuntlast gaas. Deze gaassoort is wat stijver en daarmee ook extra stevig. Maakt u een tuinhek van dit gaas, dan verbuigt dit niet snel, ook niet als uw kinderen erin gaan hangen. Het is oerdegelijk en roest nauwelijks, door het laagje zink dat erop is aangebracht. De prijs van gepuntlast gaas in verzinkte vorm op rollen begint bij € 39,50 voor een rol van 50 cm x 10 m. Het is relatief gezien voordeliger om een grotere rol te kopen; zo begint een rol van 100 cm x 25 m bij slechts € 59,29. Wilt u een hogere afrastering maken, dan kunt u ook kiezen voor gepuntlast gaas in platen van 100 x 200 cm. Deze zijn iets prijziger; ze beginnen vanaf € 48,60 per plaat.

Hoe bereken ik hoeveel gaas ik nodig heb voor mijn afrastering?

Als u uw tuin wilt afrasteren, is het wel zo handig om te weten hoeveel strekkende meters u hiervoor nodig heeft. Bedenk hierbij ook de hoogte van het gewenste gaas. In ons assortiment verkopen we de hoogtes 50 cm en 100 cm (en bij platen gepuntlast gaas ook 200cm). Zo berekent u de hoeveelheid gaas die u nodig heeft voor uw tuinhek:

  1. Meet het stuk tuin waar het hekwerk gaat komen: de lengte maal de breedte van de tuin, minus eventuele stukken waar al een afrastering of schutting bestaat (bv van de buren).
  2. Meet de breedte van de poort die u bij het hekwerk hebt besteld. Dit gaat ook van de totale meters af.
  3. Bepaal de totale hekbreedte die wordt bezet door palen. Reken voor elke meter een paal. De breedte van de palen telt u bij elkaar op en de totale breedte haalt u van de totale meters af.
  4. Nu heeft u het totale aantal meters. Het kan zijn dat een of meer delen van 1 m ingekort moeten worden om precies goed aan te sluiten in uw tuin. Vaak kunt u dit met een staaltang doen. Maar ook kunt u het hekwerk op maat laten knippen bij ons wanneer u dit aangeeft in de offerte.

Niet zeker welk type gaas het beste bij uw tuin past? Bel ons!

Wilt u zeker weten welk type gaas ideaal is voor uw afrastering, zoals een tuinhek? Bel ons dan, wij adviseren u graag. Mail dan naar info@vanrooy.nl of bel direct naar onze adviseurs op 010 298 1616.

Terug naar overzicht