Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Marktontwikkeling staalproducten, maart 2022

Geachte heer/mevrouw,     

Vol ongeloof hebben wij de afgelopen weken gekeken naar de geëscaleerde situatie in Oekraïne. De humanitaire impact is enorm en stemt ons allen verdrietig.

De situatie zorgt op dit moment voor een onrustige en nerveuze staalmarkt.  De al langere onzekerheid over de energieprijzen hebben een enorme vlucht genomen bij de fabrieken. Daarbij komen ook veel grondstoffen en voormaterialen uit landen rondom de Zwarte Zee en Rusland. Dit alles zorgt voor directe beschikbaarheidsproblemen en onzekerheid, met als gevolg stijgende prijzen.

Dit is dan ook de reden dat wij u, op dit moment, geen staalprijzen voor de langere termijn kunnen geven. Doordat de situatie zo snel verandert hebben wij de beslissing moeten nemen om over te gaan op dagprijzen voor al het materiaal dat op dit moment bij ons wordt aangevraagd. 

U hoeft zich in dit stadium geen zorgen te maken over lopende bestellingen/afroeporders qua levertijd en prijspeil. 

Wij adviseren u om in uw offertes rekening te houden met veel prijsonzekerheid en onzekere levertijden. Uiteraard zullen wij u in de komende periode zo goed als mogelijk blijven informeren. Mocht u nog vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met onze verkoopafdeling.

Met vriendelijke groet,
Van Rooy & Co

Terug naar overzicht