Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuwe omkasting voor uw radiator? Dit zijn de mogelijkheden!

Wilt u uw verwarming wegwerken met een stalen rooster als radiatorombouw? Een mooie en relatief voordelige oplossing. Met bijvoorbeeld een klaverbladpatroon gaat u voor een echte retro look. Zo tovert u iets lelijks om tot een ware eyecatcher, die ook nog eens multifunctioneel is. We laten u graag zien wat de mogelijkheden zijn voor een stalen radiator omkasting!

Wat is een radiator omkasting?

Een radiator omkasting is een ombouw die je om je radiator zet, zodat deze uit het zicht blijft. Radiatoren zijn over het algemeen niet erg decoratief, maar natuurlijk wel nodig voor de verwarming van uw ruimte. Met een radiator omkasting of ombouw geeft u uw woning een extra sfeervolle uitstraling, zonder dat dit de functie van de verwarming vermindert.

De voordelen van een rooster om uw radiator

Waarom zou u kiezen voor een rooster als radiatorombouw? Dit zijn de voordelen van zo’n omkasting voor uw verwarming:

  • Sfeervolle uitstraling;
  • Multifunctioneel: monteer een plank of sidetable bovenop de ombouw voor extra oppervlak voor decoratie;
  • Beschermt kinderen en huisdieren tegen de hitte van de verwarmingsbuizen.

Metalen plaat met perforaties als radiatorombouw

Gaan uw handen al jeuken? Met onze metalen platen met perforaties maakt u uw eigen unieke radiatorombouw. Wij hebben diverse perforatiepatronen beschikbaar.

  • Ronde perforaties
  • Sleufperforaties
  • Klaverbladperforaties

Vooral dit laatste type is voor gebruik in een radiatoromkasting erg populair. U kunt ook kiezen voor een decoratiepatroon met een gat, diagonaal gepositioneerd tussen de klaverbladen. Wilt u echt iets unieks, dan is ook messing als materiaal een optie; al zal dit iets meer gaan kosten.

Wat kost een stalen radiatorombouw?

Wat een radiatorombouw kost, hangt deels af van het materiaal waar u de omkasting van maakt. Zo is MDF een relatief goedkoop materiaal wat je tegenwoordig veel ziet, maar ook staal is zeer betaalbaar. Uitgaande van een verwarming van zo’n 150 cm breed en 80cm hoog, heeft u voor het ontwerp hoogstwaarschijnlijk voldoende aan 1 plaat van 100 x 200 cm. Onze klaverblad platen zijn er al vanaf € 36,42. Door de dikte van 1 mm zijn de platen gemakkelijk te bewerken, zodat u snel uw ideale radiator omkasting op maat maakt!

Vragen over welke plaat u het beste uit kunt kiezen? Stel ze via ons contactformulier

Terug naar overzicht