Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Modellen bouwen? Dit is het gaas dat je nodig hebt.

Bent u actief in de modelbouw, als hobbyist of professioneel? Dan is het belangrijk om het juiste materiaal te kiezen. Gaas is een belangrijk onderdeel waarmee u eenvoudig basisvormen zoals bergen in een landschap creëert. Een soepel, buigbaar én stevig gaas zorgt voor een stevig ontwerp dat goed in model te brengen is. We leggen u uit welke gaassoorten het meest geschikt zijn om modellen mee te bouwen.

Modelbouw gaas

In een nauwkeurige maquette of model wilt u verschillende landschappen goed kunnen nabootsen. Modelgaas is hiervoor zeer geschikt. Het type gaas dat hier vaak wordt gebruikt is fijnmazig en licht, waardoor het veel stevigheid biedt én ook goed buigbaar is. Een geschikt gaasmateriaal voor modelbouw is bijvoorbeeld horrengaas. Bij Van Rooy verkopen wij horrengaas in RVS 316 uitvoering. De draaddikte van dit gaas is 0,28 mm, wat ideaal is voor de modelbouw. De breedte van de rol waarop dit zit is 1000mm of 1200mm.

Geweven gaas

Geweven gaas kan met hele kleine maaswijdtes gemaakt worden in tegenstelling tot gepuntlast gaas. Bij Van Rooy hebben we geweven gaas in verzinkte, RVS 304 en RVS 316 uitvoeringen beschikbaar. Mogelijke opties gaas voor de modelbouw:

Meer weten over ons gaas voor de modelbouw? Neem dan contact op!

Wilt u advies over welk gaas het meest geschikt is voor toepassing in uw modellen en maquettes? Neem contact met ons op, we adviseren u graag!

Terug naar overzicht