Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wanneer heb je zwaar schapengaas nodig?

Schapengaas of ook wel tralie vlechtwerk genoemd, is een relatief voordelige gaassoort van gevlochten staaldraad. U kunt schapengaas gebruiken voor afrasteringen voor allerlei kleinvee, niet alleen schapen maar denk bijvoorbeeld ook aan geiten, alpaca's en grote honden. Bij Van Rooy bieden we van dit type gaas twee soorten uit eigen fabriek: licht en zwaar. Maar wanneer heeft u aan de lichte variant voldoende en wanneer kiest u voor zwaar schapengaas?

Moet ik zwaar schapengaas gebruiken?

Heeft u een een kleinschalige kinderboerderij op een beschutte plek, of houdt u enkele schapen of geiten in de achtertuin? Voor dit gebruik is licht schapengaas voldoende.
Het zware gaas wordt vooral ingezet voor grotere afmetingen in weilanden of open vlaktes of dijklichamen. Over het algemeen heeft zwaar schapengaas een langere levensduur dan de lichte variant. 

Hoe hoog moet schapengaas zijn?

Kijk voor de hoogte van het gaas vooral naar de grootte van de schapen en geiten. Elk schapenras is weer anders en heeft zo z’n eigen kenmerken. We hebben daarom ook schapengaas beschikbaar in meerdere hoogtes. 60, 80, 100, 120, 150 en 200 cm. De standaard rollengte van dit gaas is 50 meter. De maaswijdte van het vlechtwerk wordt naar beneden toe steeds iets kleiner: de mazen zijn bovenaan 152 mm en onderaan 76 mm.

Hoogte schapengaas licht:Hoogte schapengaas zwaar:
60 cm80 cm
80 cm100 cm
100 cm120 cm
100 cm 15 draden140 cm
120 cm
150 cm
200 cm

Wat kost schapengaas?

De prijzen van ons schapengaas lopen uiteen, afhankelijk van de gewenste hoogte van het gaas. Zwaar schapengaas kost € 189,30 voor een rol van 50 meter met een hoogte van 80 centimeter. De voordeligste variant is het lichte schapengaas met een hoogte van 60 centimeter. Die begint bij € 58,90. Al ons schapengaas leveren wij standaard verzinkt.

Advies nodig? Bel ons!

Wilt u graag advies over de juiste soort schapengaas of wilt u een scherpe aanbieding voor een project? Neem contact met ons op.

Terug naar overzicht