Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

PRIJSVERHOGING DRAADPRODUCTEN JANUARI 2021

Geachte heer/mevrouw,      

Graag willen wij u informeren over het volgende.      

Wellicht heeft u al kennis genomen van de huidige situatie in de staalwereld. De afgelopen maand zijn de prijzen voor alle soorten staaldraad begonnen aan een stijgende lijn, dit bleek helaas niet van tijdelijke aard te zijn. De afgelopen 3 weken zijn de prijsstijgingen ingrijpend gestegen en de vooruitzichten zijn somber, dit is een gevolg van een aantal factoren; beperkte arbeidscapaciteit door de situatie omtrent het Corona-virus, gestegen transportkosten (met name zeevracht), tekort aan schroot en een sterk toegenomen vraag. Daarbij lopen ook de levertijden vanuit de diverse fabrieken in rap tempo op.    

Gezien deze situatie zijn wij helaas genoodzaakt een prijsverhoging door te voeren. 

Vanaf week 3-2021 worden alle prijzen voor alle types staaldraad (Crapal/Bezinal, verzinkt, blank staal en gegloeid draad) verhoogd met € 15,- p/100kg. Dit geldt voor zowel draad op ring, staven als rozetten. Deze verhoging kunt u toepassen op uw huidige prijsafspraken en/of meenemen in uw calculaties.       

Deze prijsverhoging blijft van kracht tot nader order, nieuwe prijsstijgingen zijn daarbij niet uitgesloten. Uiteraard houden wij de markt scherp in de gaten en zullen wij u informeren wanneer nodig. Eventuele prijsstijgingen voor RVS draadproducten en messing draadproducten worden nog onderzocht.   

Uiteraard hoeft u zich geen zorgen te maken over lopende bestellingen qua levertijd/prijs.     

Alvast dank voor uw begrip en mocht u nog vragen hebben dan horen wij graag.   

 Met vriendelijke groet,    

Van Rooy & Co 

Chris Hogg & Peter van den Elsen

Terug naar overzicht