Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Welke soort krimpnetten heb je nodig om vloerverwarming aan te leggen?

Wilt u achteraf een vloerverwarming aanleggen en is infrezen bij uw vloer niet mogelijk? Gaat het bijvoorbeeld om een nieuwbouw-, verbouw of renovatieproject? Dan ligt het voor de hand om er een vloer bovenop te storten, wanneer de extra hoogte dit toelaat.  Bij deze oplossing werkt U met een krimpnet, ook wel een draadstaalmat of wapeningsnet. Welke soort krimpnet heb je nodig voor je vloerverwarming? En hoe ga je dan te werk? Hier leest u meer!

Wat is een krimpnet?

Een krimpnet is een wapening voor vloerverwarming, van gepuntlast staalgaas, dat gebruikt wordt om verwarmingsbuizen op te monteren. Het doel van een krimpnet is om het ontstaan van scheuren door krimpspanning in de betonnen afwerkvloer
tegen te gaan.

Vloerverwarming op de bestaande vloer

Gaat het om een nieuwe vloer of wilt u de vloerverwarming installeren boven op de bestaande vloer? U kunt op de huidige vloer een nieuwe laag leggen met (van beneden naar boven):

  • Isolatiemateriaal (vaak folie)
  • Een krimpnet/ wapeningsnet
  • De warmteleidingen of -kabels

Na aanleg van de verwarmingsbuizen of -kabels werkt u de vloer af met betoncement of gips. LET OP: houd bij deze aanpak rekening met een extra opbouwhoogte van zo’n 10 centimeter.

Welke soort staalplaat of gaas als krimpnet?

De soorten staalmatten die het meest voor gebruikt worden als krimpnetten of wapeningsnetten:

  • Gepuntlast gaas platen verzinkt
  • Gepuntlast gaas platen rvs

Gepuntlast gaas wordt gefabriceerd door 2 lagen draad haaks op elkaar te lassen. Deze productiemethode maakt het een erg sterke, vormvaste gaassoort. LET OP: Gebruik voor vloerverwarming altijd roestvrijstalen of verzinkte platen. Blank staal kan niet tegen vocht!

Gepuntlast gaas voor vloerverwarming: levering

Bij Goedkooopgas.com leveren we platen van RVS 304 of verzinkte platen in de afmeting 100 x 200 cm, 125 x 250 cm of 200 x 300 cm De beschikbare maaswijdtes zijn 30 mm, 40mm, 50mm en 100 mm met een draaddikte van 3mm, 4mm of 5mm.

Meer weten over gepuntlast gaas voor vloerverwarming? Bel ons!

Heeft u vragen over ons gepuntlast gaas en de toepassing hiervan als krimpnet voor vloerverwarming? Bel ons dan, wij adviseren u graag. Mail dan naar info@vanrooy.nl of bel direct naar onze adviseurs op 010 298 1616.

Terug naar overzicht