Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Zeefgaas: het beste gaas om ongedierte buiten te houden

Ongedierte wil je het liefst zoveel mogelijk buiten de deur houden. Een efficiënte manier om kieren in uw woning af te dichten is om ventilatieroosters te voorzien van roestvrijstaal (rvs) zeefgaas, soms ook wel rvs wering gaas of ventilatierooster gaas genoemd. Dit is een fijnmazig gaas, waardoor zelfs de kleinste indringers worden buitengehouden. Waar moet u dit gaas toepassen, en wat maakt zeefgaas zo’n goede oplossing om ongedierte tegen te houden? We leggen het u graag uit.

Welke kieren moet u dichten met zeefgaas?

Waar komt het ongedierte uw woning binnen? Welke kieren moet u dan allemaal dichten met zeefgaas of ventilatierooster gaas om muizen, ratten, mollen, vleermuizen, wespen, en meer te weren? De openingen in uw woning die dienen als ingangen en doorgangen die u moet afsluiten zijn er meer dan u denkt:

 • Kieren onder de deur
 • Open stootvoegen en dilatatievoegen (muizen komen zo in de spouw)
 • Ventilatieopeningen in buitenmuur
 • Ventilatieroosters
 • Opening van kruipruimte of kelder naar boven
 • Leidingdoorvoeren uit grond of inpandig
 • Openingen in de meterkast

Muizenplaag? Dit wist u misschien nog niet!

Wist u dat muizen hun lichaam plat kunnen maken en zich zo door gaten van slechts 5 mm kunnen wurmen? Kleine kieren vormen dus al snel een mogelijkheid voor de muis of ander ongedierte om binnen
te dringen in uw woning. Is er vervolgens voedsel aanwezig, en een prettige plek om te verblijven? Dan wordt dit al snel een ware muizenplaag. Muizen planten zich namelijk al binnen 8 weken voort en hebben dan iedere 4 weken een nestje. Tel uit je
winst.

Zeefgaas om muizen, ratten, en wespen effectief te weren

Waarom zeefgaas zo ideaal is voor het weren van muizen, ratten en ander ongedierte? Het is een fijnmazig gaas, dat fijn genoeg is om de meest uiteenlopende soorten ongedierte buiten te houden.
Terwijl u muizen en ratten weert, worden tegelijkertijd ook wespen, vliegen en muggen tegengehouden. Verder is het materiaal (RVS, roestvaststaal) zeer duurzaam, waardoor het ook buiten wel tegen een stootje kan. Ook is het makkelijk te knippen en
te buigen, waardoor u het zeefgaas eenvoudig op de juiste plek krijgt.

Ongedierte weren met zeefgaas of muizengaas: voorkomen is beter dan genezen

Voorkomen is beter dan genezen. Want als je de dieren eenmaal binnen hebt, wordt de aanpak over het algemeen een stuk agressiever. Dit waarom wij u aanraden om muizen en ander ongedierte te weren met zeefgaas voor uw ventilatiegaten:

 • Voorkomt overlast van het ongedierte
 • Voorkomt gebruik van gifstoffen: zo beschermt u ook kinderen en huisdieren
 • Maakt niet onnodig dieren dood
 • Voorkomt dat giftige stoffen in het milieu komen

Zeefgaas of muizengaas bij ons kopen


Zeefgaas kopen, of muizengaas, waarmee u uiteenlopende ongedierte kunt weren? Klik nu op de link (Artikelcode 501393): Gepuntlast gaas - RVS 304 | Van Rooy & Co's Draadproducten B.V. Onder producten bieden we een ruim assortiment aan weringgaas en ventilatierooster gaas met diverse maasgroottes, ook zeer fijnmazig. Heeft u nog vragen over gaas om ongedierte tegen te gaan? Bel ons dan, wij adviseren u graag. Mail dan naar info@vanrooy.nl of bel direct naar onze adviseurs op 010 298 1616.

Terug naar overzicht