Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Welk gaas is geschikt als omheining van een weiland?

Harmonicagaas voor hekwerk weiland

Harmonicagaas is een populair soort hekwerk en ook zeer geschikt als omheining een weiland. Het heeft een relatief kleine maasgrootte van 50mm, waardoor weinig dieren hieruit kunnen ontsnappen.De hoogte van het hekwerk verschilt naargelang de diersoort die je er houdt. We geven u de hoogtes per diersoort, met daarbij een aantal aanwijzingen.

Gaas voor geiten- of schapenweide

Voor gebruik voor geiten en schapen is een hoogte van zo’n 80-100 cm ideaal. U heeft een stevig soort nodig, want vooral geiten gaan graag met hun poten in het gaas staan.Vooral voor dwerggeiten is harmonicagaas
een betere keuze dan schapengaas: omdat dit kleinere maaswijdtes heeft kunnen ze er niet met hun poten in.

Tip: Breid de afrastering uit met een stroomdraad aan de binnenkant op zo’n 30-50 cm hoogte. Dit tegen vervorming door het leunen of schuren tegen de afrastering, en om ontsnappen van geitenlammeren te voorkomen.

Gaas voor het houden van ezels

In een ezelweide is gaas ook een optie; wel moet het gaas goed opgespannen zijn. Gebruik hiervoor schapengaas of harmonicagaas. Wel kunnen ezels over de rand gaan hangen en zo het hekwerk beschadigen. Dit voorkomt u met
een stevige (houten of stalen) ligger, of schrikdraad aan de bovenkant.

Harmonicagaas voor hertenweide

Ook herten kunt u prima houden in een weide met afrastering van harmonicagaas. Het meest veilige is om te kiezen voor een hoogte van 180 tot 200 cm. Gezien de relatief lichte gewicht van de dieren en hun gewei, kan het
harmonicagaas hekwerk lang meegaan.

Overige hoogtes hekwerk weiland

Emoes: 150 cm hoog.
Paarden: 100 (kleine pony’s zoals Shetlanders) tot 180 cm hoog (grote paarden). 
Lama’s en alpaca’s: 120 – 150 cm hoog.

Tip: Breid het gaas eventueel aan de bovenkant uit met een schrikdraad, om te voorkomen dat dieren tegen de afrastering aan gaan staan.

Waarom harmonicagaas (of schapengaas)

  • Voordelig
  • Stevig
  • Gaat lang mee

Ons groen geplastificeerde harmonicagaas kunt u bestellen in 2 draaddiktes: 2,8 of 3,1 mm. De rollen zijn altijd 25 m lang.

Nieuw hekwerk nodig voor uw weiland?

Heeft u nieuw hekwerk nodig voor uw weiland en niet zeker welke u moet kiezen? Mail dan naar info@vanrooy.nl of bel direct naar onze adviseurs op 010 298 1616. Wij hebben een grote voorraad harmonicagaas en gepuntlast gaas. We leveren uw bestelling binnen 2 tot 3 werkdagen. Je kunt je bestelling ook ophalen in onze vestiging in Rotterdam.

Terug naar overzicht