Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Zeefgaas voor het zeven van zand of grind

Welk materiaal zeefgaas heeft u nodig?

Over het algemeen gebruik je een zand- of grindzeef vooral buiten, het is dus wel handig als hij een beetje tegen water kan en niet gaat roesten. Daarom raden wij altijd verzinkt of RVS-zeefgaas aan.

Wilt u zand of grind zeven, dan moet u goed bepalen hoe grof of fijn het zeefgaas moet zijn. 

Schoonzeven van grind

Gaat het om grind voor de tuin dat u wilt ontdoen van zand, dan mag het gaas van de zeef wat grofmaziger zijn. De ondermaat voor het meest gangbare tuingrind is 8mm, dus een maasgrootte van 8 mm is hiervoor prima. Zo zeeft u het
grind heel vlot schoon.

Zeven van metselspecie

Wanneer u specie wilt gaan maken, is daar fijn metselzand voor nodig; je wilt immers geen grove grindkorrels in de specie. Over het algemeen wordt bij metselzand een korrelgrootte aangehouden van maximaal 2 à 3 mm, dat is dus
ook waar de zeefmaat op komt te liggen.

Een zand- en/of grindzeef maken

Een zand- of grindzeef is eenvoudig zelf te maken, door een stuk zeefgaas in een houten frame te zetten. Maar zeven op deze manier kost nog steeds vrij veel tijd. Gaat het om grotere hoeveelheden zand of grind, dan kan een zeeftrommel uitkomst bieden. Dat kost wel iets meer tijd om te maken, maar dan heeft u ook een erg handig hulpmiddel waar u nog jarenlang profijt van hebt. Dit maakt u bijvoorbeeld met behulp van fietswielen. Bekijk voor inspiratie hoe u dit kunt maken ook dit filmpje dat we vonden op YouTube.

Meer weten over zeefgaas?

Heeft u nog een vraag over welk zeefgaas u het beste kunt gebruiken voor uw toepassing? Mail dan naar info@vanrooy.nl of bel direct naar onze adviseurs op  010 298 1616.

Terug naar overzicht