Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Persroosters nodig voor een project? Dit moet u weten!

Persroosters zijn veelzijdig in gebruik: van voetroosters tot luchtroosters, roosters bovenaan een opvangbak en andere industriële toepassingen. Zwaardere en grotere staven maken een hogere belasting mogelijk. Van Rooy en Co biedt verzinkte persroosters met verschillende maten draagstaaf voor uiteenlopend gebruik, ook voor de industrie. Dit zijn de verschillende persroosters en zo kiest u de juiste soort voor uw toepassing!

Draagbelasting van een persrooster

Een persrooster bestaat uit 2 type stalen staven; de zogenaamde draagstaven en de vulstaven. De draagstaven bevatten om de zoveel afstand een sleuf, waar de vulstaven in de fabriek onder hoge druk ingeperst worden. De draagbelasting die een persrooster aankan, wordt bepaald door de overspanning en de zwaarte van de draagstaaf. Een 25/2 persrooster bevat een draagstaaf van 25 millimeter (dus 2,5 centimeter) en het staal heeft een dikte van 2 millimeter. Hoe zwaarder de draagstaaf, hoe meer belasting het rooster kan hebben. De draagstaven dienen aan weerskanten ondersteund te worden. Hoe kleiner deze overspanning, hoe meer belasting het rooster kan hebben. Het is dus heel belangrijk om de overspanningsrichting aan te geven.  

Verzinkte persroosters

Het persrooster wat wij aanbieden is standaard volbad gegalvaniseerd (verzinkt). Dit wordt ook wel thermisch verzinkt genoemd, wat betekent dat de roosters door een zinkbad zijn getrokken van 450 graden, waardoor de zinkdeeltjes hechten aan het staaloppervlak. Dit maakt de roosters erg corrosie- en roestbestendig. De persroosters zijn daarmee zeer geschikt voor vochtige omstandigheden of buitentoepassingen. Denk aan:

  • Een buitentrap voor een container
  • Stalen trap op een fabrieksterrein
  • Looprooster in een (fabrieks)hal of werkplaats

3 soorten persroosters

De maaswijdtes die we bij Goedkoopgaas.com leveren zijn standaard 30 mm. We hebben de volgende varianten persroosters beschikbaar:

1. Roosters met draagstaaf 25/2
Het metalen rooster met draagstaaf 25/2 is de meest voorkomende variant. Deze is breed inzetbaar, en vooral geschikt voor personenbelasting.

2. Roosters met draagstaaf 30/2
De draagstaaf 30/2 is geschikt voor wat zwaardere belasting, maar wordt meestal nog steeds voornamelijk gebruikt als looprooster.

3. Roosters met draagstaaf 30/3
Heeft u het persrooster nodig voor licht industriële toepassingen? Dan is ons persrooster met draagstaaf 30/3 een prima en robuuste oplossing. Ook kleine apparaten en machines kunnen hieroverheen (afhankelijk van de lengte van de overspanning!). 

Gegalvaniseerd rooster op maat

Onze gegalvaniseerde persroosters leveren we ook op maat. Zowel in thermisch verzinkte uitvoering of in RVS. Heeft u nog meer vragen over de eigenschappen van onze roosters? Neem gewoon contact op en profiteer van onze
groothandelsprijzen.

Persroosters kopen bij ons

Wij bieden we een ruim assortiment aan persroosters, met uiteenlopende afmetingen en toepassingen. Heeft u nog vragen over stalen roosters? Bel ons dan, wij adviseren u graag. Mail dan naar info@vanrooy.nlof bel direct naar onze adviseurs op (0)10 298 1616
Terug naar overzicht