Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Boomkorven maken? Met onze tips kunt u zo aan de slag!

Hoe kunt u bomen het beste beschermen tegen bijvoorbeeld maaischade of vraatschade? Met een boomkorf! Die kunt u kant-en-klaar vinden, of zelf maken van bijvoorbeeld gaas. Hoe maak je een boomkorf van strekmetaal of ander gaas? En hoe monteer je deze op een handige manier? We geven u een aantal tips waarmee u zo aan de slag kunt! 

Wanneer is boombescherming nodig?

Wanneer er sprake is van vraat door schapen of geiten of er wordt wat te enthousiast langs de bomen gemaaid, dan is het zaak deze bomen goed te beschermen. Ze vormen immers het zuurstof van onze omgeving. Voor deze branches is boombescherming door middel van een boomkorf een goede oplossing:

Hoveniers

Wanneer er hoveniers aan het werk zijn is maaibescherming geen overbodige luxe. Zo kunt u beschadiging van de boom door grasmaaiers, trimmers, en bosmaaiers voorkomen, maar ook beschermt de boomkorf tegen vraat.

Infrabedrijven, bouwbedrijven en stratenmakers

Bij bouw- sloop- en wegwerkzaamheden in wijken maar ook daarbuiten, moeten bomen beschermd worden. 

Groenwerkers: natuurgebieden of kinderboerderijen

Als groenwerker in het natuuronderhoud kunt u boomkorven inzetten om vraatschade aan jonge bomen te beperken in natuurgebieden. Denk bij kinderboerderijen ook aan vraatschade van herten, konijnen of andere hobbydieren in de wei.

Fruittelers

Behalve vorst misschien wel de grootste zorg van fruittelers: hun jonge fruitbomen beschermen tegen vraat.

Boombescherming gaas

Er zijn verschillende typen boombescherming: kant-en-klaar plastic, van gaas of van jute. Sommige van deze stoffen beschadigen en/of verkleuren relatief snel in het weer. Bovendien kan plastic in kleine stukjes in de natuur komen (microplastic): iets wat je zeker niet wilt. Een betere en ook duurzamere optie is gaas van strekmetaal. De voordelen van een boomkorf van strekmetaal (RVS of verzinkt):

  • Corrosiebestendig.
  • Lange levensduur.
  • Sterk.
  • Vormvast.

Wat is strekmetaal?

Strekmetaal is een soort gerekt metaalgaas, gebaseerd op plaatstaal. De plaat is ingesneden en daarna uit elkaar getrokken (gestrekt), waardoor er schuine druppelvormige mazen ontstaan. De dammen van de mazen zijn iets gekanteld. Dat betekent dat dit enorm sterk is in vergelijking met een gaassoort die is samengesteld uit losse draden.

Boomkorven uit strekmetaal

Wij leveren boomkorven uit strekmetaal met maaswijdte 90 x 30 mm. In Diameters 300, 400 en 500 mm naar gelang de dikte van de boom. Hoogtes 1500 of 1750 mm. Deze korven zijn kant en klaar gewalst en kunnen zo om de boom heen geplaatst worden.
Zorg met 2 houten palen dat de boel op zijn plaats blijft.

Boomkorven zelf maken

  1. Sla 2 houten palen van 230 cm links en rechts van de boom 75 cm de grond in. 
  2. Bevestig een stuk gepuntlast gaas van 1500 mm hoog met krammen aan 1 paal. 
  3. Draai met de richting van de rol het stuk gaas om de boom en de 2 palen heen en knip het op maat. 
  4. Sla dan met krammen of met een tacker het gaas vast aan de houten palen. 

Interesse in onze boomkorven? Bel ons!

Wilt u een partij boomkorven kopen? Bel ons even en we stemmen het met u af.

Terug naar overzicht