Een beschermwand is een belangrijk en soms zelfs verplicht onderdeel van het werken met machines in de foodsector, petrochemie en de maakindustrie. Zeker bij machines met draaiende delen met gevaar voor handen of vingers. De wand beschermt dan tegen onbevoegde toegang, terwijl de machines hun werk doen. Maar het beschermt de machineoperator(s) ook tegen de bewegende onderdelen. Zo voorkomt u onnodige ongelukken.
Wij bieden Gepuntlast Gaas aan dat zeer geschikt is voor bescherming van uw machines. Welk materiaal moet u aanschaffen? En waar moet u op letten?
Waarom is Gepuntlast Gaas geschikt voor machinebescherming?
Bij Gepuntlast Gaas zijn de verbindingspunten van de kruisende draden aan elkaar gelast, waardoor ze niet kunnen verschuiven. Dit maakt Gepuntlast Gaas tot de sterkste gaassoort. Hierdoor voorkomt u dat onbevoegden toch een opening vinden om door de beschermwand heen te kruipen.
Welk materiaal Gepuntlast Gaas kiest u als beschermwand in de foodsector?
In de foodsector is Gepuntlast Gaas van Roestvrij Staal voorgeschreven voor beschermwanden. RVS voldoet aan de hygiëne- en gezondheidseisen. Bacteriën en vervuiling kunnen zich namelijk minder goed hechten op RVS. Bovendien kunt u RVS makkelijk polijsten en schoonmaken, waardoor er nog minder vuil op uw beschermwand terechtkomt.
Welk materiaal kiest u voor machinebescherming in de petrochemie en maakindustrie?
In de petrochemie en maakindustrie kunt u naast RVS ook voor Verzinkt Gaas kiezen. De kenmerken hiervan zijn:
- Goedkoper dan RVS.
- Iets minder corrosiebestendig dan RVS, maar bij buitentoepassingen waar het niet te zout en te zuur is, kunt u Verzinkt Gepuntlast Gaas prima toepassen.
Hoe monteert u het Gepuntlast Gaas?
- Lassen op een kokeromranding.
- U bevestigt de gaaspanelen die op de omranding gelast zijn met lippen aan palen.
- U plaatst de palen op voetplaten ca 2m h.o.h. met voetstukken.