Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Gripple GP90-G: eenvoudige & snelle draadboogbevestiging

Gripple GP90-G: de revolutionaire draadboogbevestiging voor uw kas

De Gripple GP90-G is de nieuwste innovatie op het gebied van draadverbinders voor de tuinbouw. Wilt u gewasdraad in minder dan 1 minuut bevestigen? Met de Gripple GP90-G doet u het in een handomdraai.

Bij nieuwe teelt of het (ver)bouwen van een kas is het installeren van de gewasdraden en de bevestiging daarvan aan de draadboog cruciaal. Dit bevestigingspunt blijkt gevoelig voor draadbreuk vanwege de grote krachten die hierop komen te staan. Om het werk van kassenbouwers makkelijker te maken heeft Van Rooy & Co, in samenwerking met Gripple, onlangs een revolutionaire innovatie gelanceerd: de Gripple GP90-G.

Over de Gripple GP90-G

De Gripple GP90-G is de nieuwste draadboogbevestiging op de markt. De GP90-G kent een compleet nieuw ontwerp ten opzichte van zijn voorganger, de A.D.K.R.-set. Het idee hierachter? Gemak en tijdsbesparing! Daarnaast kent deze Gripple draadspanner een maximale werklast van maar liefst 600 kg, TNO-getest.

De Gripple GP90-G is zo ontworpen dat hij gemakkelijk in één beweging aan de draadboog van de kopgevel in een kas bevestigd kan worden. Door middel van een stevige bout M6 kunt u de Gripple draadverbinder in enkele seconden fixeren aan de draadboog. Draai deze bout niet overdreven stevig vast, gewoon aandraaien is voldoende (Max. 2 Nm!).

Benieuwd hoe dit werkt? Bekijk hier een video van de montage.

De Gripple GP90-G gemonteerd op de draadboog van de kopgevel in een kas.

Wat zijn de voordelen van de Gripple GP90-G?

Met de Gripple GP90-G kunt u gewasdraad in minder dan 1 minuut bevestigen. Dit bespaart u veel tijd en dus ook geld. Deze korte montagetijd van de Gripple maakt het ook prettig voor installateurs in de kas. In de top van een kas, waar de draadbogen zich bevinden, kan de temperatuur namelijk oplopen tot wel 40 graden!

Hieronder vindt u een overzicht van alle voordelen van de Gripple GP90-G:

  • Snel – In één beweging draad verbinden en aanspannen, in minder dan 1 minuut.
  • Licht – Laag in gewicht en kleiner in volume, dus minder transportkosten en makkelijk verplaatsbaar
  • Makkelijk – Maar liefst 3x minder producten te gebruiken
  • Sterk – 600 kg maximale belasting en hoog rendement op 3,15 mm (Crapal) draad
  • Veelzijdig – kan worden gebruikt voor gewasdraad, doek/netondersteuning of vruchtendaken
  • TNO Goedgekeurd & Getest

 Gripple GP90-G Specificaties

Draad- of kabelboog

Draad

Maximale werklast

Min. Diameter – 6.0 mm

Min. Diameter – 3.15 mm (Crapal)

*600 kg

Max. Diameter – 17.0 mm

Max. Diameter – 4.00 mm

*600 kg

*De toelaatbare belastingen zijn slechts een indicatie, en kunnen variëren bij verschillende draadproducties en draadmerken. De maximale belasting van de Gripple GP90-G is 600 kg.

Experimenteer zorgvuldig met specifieke draadkwaliteiten en raadpleeg de documentatie van de draadfabrikant over de treksterkte. Twijfelt u? Neem dan contact op met uw contactpersoon bij Van Rooy & Co.

Let op! Respecteer de doorhang van de gewasdraad

De meest gemaakte fout bij de montage van gewasdraad is dat de draad te strak gespannen wordt. Belangrijk is dat de draad tussen de spanten minimaal 20 cm en bij tomaten minimaal 25 cm doorhang heeft. Op die manier wordt de trekkracht op de draad niet iedere keer doorgegeven naar het volgende vak, maar wordt die afgevloeid op het spant.

Blijkt de draad te strak gespannen te zijn met de volledige teeltbelasting? Span de draad dan opnieuw zonder belasting om ongelukken te voorkomen. Dit kan gemakkelijk door een smalle pin in het kleine gat rechtsboven de draadingang van de Gripple GP90-G te steken. Nu kunt u de spanning van de draad halen en deze opnieuw spannen, wanneer deze al gemonteerd is op de draadboog. Zie hiervoor ook de montagevideo.

Over Van Rooy & Co

Van Rooy & Co is dé leverancier van staalproducten. Met trots leveren wij allerlei soorten materiaal, onder andere gewasdraad en bevestigingen, aan de innovatieve tuin- en kassenbouwbranche. Dankzij nauwe samenwerking met onze klanten kunnen we onze producten en systemen continu optimaliseren en tegemoetkomen aan de wensen van de markt.

Geïnteresseerd in Gripple GP90-G draadboogbevestiging?

Wilt u zelf aan de slag met de Gripple draadspanner? Bestel de Gripple GP90-G hier.

Wilt u meer weten over dit bevestigingssysteem en hoe u dit het beste kunt toepassen in uw kas? Neem dan gerust contact ons op, wij vertellen u graag meer.

informatieblad-gp90-g-nl_1687254173.pdf

Terug naar overzicht