Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Volièregaas, welke soort moet u kiezen?

U wilt een volière bouwen voor uw siervogels. Nu staat u voor de keuze voor de aankleding van deze binnen- of buitenkooi: welke soort vogelgaas moet u kiezen? Als het gaat om volièregaas heeft Van Rooy diverse opties, om ervoor te zorgen dat uw vogels niet uit hun volière kunnen breken.

Alle soorten volièregaas

Wij leveren diverse soorten volièregaas met vierkante mazen. Deze zijn allemaal in gangbare maten verkrijgbaar:

Over het algemeen voldoet gegalvaniseerd volièregaas voor binnen en buiten. Groen of zwart geplastificeerd is extra corrosiebestending.

Geplastificeerd volièregaas

Heeft u een volière in de tuin staan en wilt u zeker weten dat deze lang goed blijft, en u niet elke zoveel tijd het gaas hoeft te vervangen? Dan is een geplastificeerd volièregaas de oplossing. Dit type gaas is bestand tegen het weer, roest en corrosie. Het is iets duurder dan gegalvaniseerd volièregaas, maar bij Van Rooy altijd tegen groothandelsprijzen.

Maaswijdte volièregaas per vogelsoort

De afmetingen van volièregaas, zoals de maaswijdte, draaddikte en rolbreedte, lopen uiteen. Afhankelijk van de grootte van de vogelsoort, moeten de mazen fijner zijn. De maaswijdte van parkietengaas ligt meestal rond de 19 mm, voor kanaries en kleinere zangvogels rond de 12,7 mm. Dit zijn veelvoorkomende maaswijdtes per vogeltype:

Maaswijdte (mm)

Vogelsoort

8 x 8

O.a. Tropen , kolibries

12,7x12,7

O.a. vinken, wevers

16x16

Grasparkieten en vogels van soortgelijke grootte

19x19

Kleinere parkietensoorten

25,4x25,4

Grote parkieten/papegaaien, kaketoes, ara's

Draaddikte volièregaas per vogelsoort

Welke draaddikte moet je dan kiezen voor de volière? Behalve de grootte verschilt ook de kracht van de snavel per vogelsoort. Hierdoor verschilt ook de benodigde draaddikte. Een volière voor een grote kaketoe moet een minimale draaddikte van 1,6 mm hebben, Parkietengaas minimaal 1,0 mm Kanaries, zebravinken e.d. 0,65 mm. De draaddiktes die we bij Van Rooy leveren zijn over het algemeen voldoende.

Kippenren vs volièregaas; verschil in kwaliteit

Wat is het verschil tussen gaas voor een kippenren en het gaas voor een volière? Kippengaas heeft geweven zeskantige mazen en Volieregaas heeft vierkante mazen en is gepuntlast.  Vogelgaas of kippengaas dat u koopt in een bouwmarkt zal niet van dezelfde kwaliteit zijn als dat wij leveren. Bij Van Rooy wordt alleen gewerkt met homogene draden met voldoende treksterkte. En dat tegen groothandelsprijzen. Heeft u dus een grote partij kippengaas of volièregaas nodig? Neem contact met ons op!

Terug naar overzicht